Glasblazen met Guy Marcoux

Glasblazen met Guy Marcoux

Guy Marcoux is een glaskunstenaar met een eigen winkel. Je vindt er de mooiste champagneglazen, originele geschenken, relatiegeschenken, graveren van glas en inox, sculpturen, …

In het kader van mijn filmproject werkte ik samen met Guy Marcoux. Voor deze opdracht verfilmde ik een handeling waarbij het belangrijkste doel het respecteren van de continuïteit is. In slechts 45 seconden en 15 shots kan Guy een kerstbal blazen uit glas dankzij een juiste montage.

Deze film is bovendien ZONDER geluid omdat de aandacht hier vooral naar de visuele weergave van de handeling ‘glasblazen’ hoort uit te gaan. De beelden vertellen het verhaal, of in dit geval de structuur die komt kijken bij het blazen van een kerstbal.

Omdat ik erg benieuwd was naar het vakmansschap van Guy, en ik er graag meer over wilde weten, deden we dit interview samen na de opnames.

Guy is een échte glaskunstenaar met veel liefde voor zijn vak!

Bij een film hoort ook een ‘Making Of’. In deze montage zie je zowel Guy, als mijzelf (als regisseur/cameravrouw) druk aan het werk! Ook zie je enkele fragmenten uit het interview en leert Guy mij een kerstbal te blazen uit glas!

Ik wil Guy Marcoux héél erg bedanken voor deze zéér toffe samenwerking!

Breng gerust eens een bezoekje aan de site van Guy, of spring eens binnen in de winkel!


1 Comment

  1. J Camps

    Prachtig gedaan door beiden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *