Centrum Ronde van Vlaanderen

CyberTronix. filmt voor het ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’ een introductiefilm. Het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde is een uniek bezoekers- en belevingscentrum. Al in het eerste jaar van zijn bestaan kreeg het Centrum 40.000 bezoekers over de vloer.


In het belevingsmuseum, op de benedenverdieping van het CRVV, kun je de Ronde van Vlaanderen iedere dag opnieuw beleven en zelfs winnen. Je wordt er ondergedompeld in de typische Rondesfeer, je kruipt er in de huid van Rondehelden, op interactieve attracties voel je de nijdigheid van de hellingen en de onbarmhartigheid van de kasseien. Freddy Maertens is jouw gastheer (4 dagen op 7). Het Belevingsmuseum doet een beroep op de rijkdom van het foto- en tekstarchief van Het Nieuwsblad en Het Volk en het beeld- en geluidsarchief van de VRT en Sporza. Verrassend archiefmateriaal van vele Vlaamse verzamelaars vult deze bronnen aan.

Elke bezoeker krijgt de kans in de huid te kruipen van een wielerkampioen. Je beleeft de Ronde door de ogen van de renner als het ware. Je kan kiezen tussen Eddy Merckx, Ritten Van Lerberghe, Gaston Rebry, Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Eric Leman, Walter Godefroot, Jan Raas, Eric Vanderaerden, Edwig Van Hooydonck en Johan Museeuw.

Foto’s © Centrum Ronde van Vlaanderen. Bezoek hun website.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Wij bieden deze vermeldingen alleen aan als dienst naar onze gebruikers. Wij hebben de informatie op deze websites niet getest en geven geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van ons en dat wij geen enkele controle hebben over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.